Je ziet nu alleen de berichten van Michel

Terug naar home   Volg alleen Babet   Volg alleen Malou   Volg alleen Michel   Volg iedereen

Zet laatste bericht vooraan
Java - Jogyakarta, 15 januari

door Michel

Cendol, een zoet drankje, ken ik nog van mijn oma. De kinderen proeven gelukkig alles, maar (ook) dit vinden ze niet lekker.

4 reacties
Bali - Tianyar, 30 januari

door ons allen - toegevoegd op 6 februari

We bezoeken het schoolgebouw dat is gefinancieerd door de Stichting Bring Bali Back to School/Work, een initiatief van Anne-Marie die we 8 dagen geleden in het zuiden van Bali hebben ontmoet. In het gebouw wordt vooral met buitenlandse vrijwilligers Engelse les gegeven om de kinderen meer kansen te geven op werk.

Ook wij mogen direct een les geven. Toevallig weet Malou veel van dolfijnen, en hebben we wat dolfijnfoto's op de laptop staan. De kinderen vinden alles leuk om te zien en te horen.

Meer info over dit project vind je o.a. op:

website van de stichting

pagina op buurtlink.nl

artikel in IJburgernieuws

P.S. Het geld dat is ingezameld op de kerstmarkt van unit 2, is aan deze stichting geschonken. En ook het geld dat Malou en Isis in de kerstvakantie nog zelfstandig hebben verdiend en verzameld, is geschonken. Iedereen nogmaals heel erg bedankt voor jullie bijdrage.5 reacties
Bali - Badung, 6 februari

door ons allen - toegevoegd op 13 februari

De Green School is een school met duurzaamheid als centraal thema. Er staat een prachtig, open schoolgebouw vrijwel volledig gebouwd van bamboe. Het is 1 van de grootste bamboe-gebouwen ter wereld.

In het onderwijs staan milieu en duurzaamheid centraal. In alle klassen was wel iets over recycling te vinden. Leerlingen blijven dichtbij de natuur o.a. doordat ze hun eigen rijst en fruit verbouwen en de dieren van de school moeten verzorgen. Ook wordt de school dit jaar afgesloten van het electriciteitsnet.

Voor meer info:

De website van de Green School

Mooie TED talk van de oprichter, Nederlands ondertiteld3 reacties