Bekijk de hele reis

Bali - Lovina Beach, 28 januariBij hetzelfde ijsstalletje heb ik iets aangewezen en de bereiding gefilmd. Het bleek Kacang Ijo te heten, en het smaakte heerlijk. Later op google veel verschillende recepten gevonden, allemaal gebruiken ze als basis gekookte sojabonen.toegevoegd door Michel
3 reacties

Toen jij en Guy nog thuis woonden maakte ik wel eens rijst met kacang idjo-soep. Was toen geen succes, jullie hielden er niet van. Papa trouwens ook niet, dus maak ik het alleen nog maar voor mezelf. Als jullie terugzijn zal ik een pannetje meenemen. Ik wist niet dat ze er ook drankjes van maken.

Door: Nelly Vogler - 6 februari 15:19

Michel: Er is in huize Vogler enige verwarring ontstaan door jouw tweede zin waarin je gekookte sojabonen (kedeleh) noemt. Wat jij at is kacang idjo, maar er wordt veel kedeleh gebruikt. Wil je dat zeggen?

Door: Hans Vogler - 6 februari 18:43

Ja pa, klopt, ik zocht naar het recept van kacang Ijo, en er zijn veel varianten, maar sojabonen gebruiken ze allemaal. En ma, die soep van sojabonen, die hoef ik niet hoor. Is niet helemaal mijn smaak.
Overigens, sojamelk in Nederland vind ik niets aan, maar we zijn inmiddels in Maleisie, en hier drink ik er liters van weg. Smaakt echt anders.

Door: Michel - 12 februari 02:28Er kunnen geen nieuwe reacties meer geplaatst worden.