Bekijk de hele reis

Java - Jogyakarta, 13 januariIn dit filmpje laat Malou zien dat hier onder de evenaar het water in een wasbak tegen de klok in naar het putje stroomt.toegevoegd door ons allen
10 reacties

Jullie zitten ten zuiden van de evenaar.
Hoe draait het water als je precies op de evenaar bent??

Door: Hans Vogler - 26 januari 12:26

wat laat je dat mooi zien en wat praat je duidelijk! Knap, hoor
Zie je dan ook dat de zon aan de andere kant staat? Die schijnt bij jullie in het Noorden en bij ons in het Zuiden.

Door: Oma Mia - 26 januari 15:18

Cool! Dat was ik helemaal vergeten! Dank je wel malou.... X

Door: Stefanie - 27 januari 12:26

malou wat kan jij dat goed zegge

Door: cris - 27 januari 18:28

Oma, ik heb nu ook goed naar de zon gekeken, en hij staat hier ook in het Zuiden. Papa heeft het geprobeerd uit te leggen, maar ik snap het nog niet helemaal. Het komt omdat de aarde gekanteld is.

Door: Malou - 28 januari 04:36

Als het in Nederland winter is staat de zon boven of dicht bij de zuidelijke keerkring. Indonesië ligt ten noorden van die keerkring. Dus denk ik dat daarom de zon in Nederland én bij jullie in het zuiden staat. Nooit over nagedacht. Ook niet over het water dat de andere kant opdraait. Zo leer je nog eens wat.

Door: Nelly Vogler - 29 januari 14:16

Hallo Michel, kreeg dit van je vader doorgestuurd en ik kan echt niet laten om te beginnen met "wat hebben jullie geweldige dochters" . Ik krijg weer helemaal heimwee naar de rust en sereniteit van Indonesië. Wij hebben de Soenda eilanden gedaan en een maand door Celebes gereisd en natuurlijk Bali. Wat ik ook zo lieflijk vond overkomen waren al die Hisdoestaanse tempeltjes met al die bloemen mandjes. zijn er nog hanen gevechten.. ??Stiekem ,bedoel ik... Geniet van alles en vooral de warmte want hier vriest het. Michel en je 3 vrouwen fijne reis verder je toegewenst door .Thera.

Door: Thera. - 31 januari 15:26

Hoe komt dat?

Door: Jay - 1 februari 12:24

Thera, leuk dat je reageert. Ja, er zijn inderdaad nog steeds hanengevechten. Dat is een groot contrast met al het overige lieflijke van Bali.

Door: Michel - 3 februari 09:32

Hoi Jay, ik weet ook niet precies waardoor dat komt. Het zal te maken hebben met de draaiing van de aarde. En omdat we nu onder de evenaar zijn, wordt het water nu anders aangetrokken dan wanneer we boven de evenaar zijn. Als we tijd hebben, zoeken we het nog een keer op Google op. Groetjes.

Door: Michel (papa van Malou) - 3 februari 10:05Er kunnen geen nieuwe reacties meer geplaatst worden.