5 reacties
Ziet er smakelijk uit!
Door: Laurens - 24 januari 10:28
Als ik naar Indonesië terug zou gaan, was het voornamelijk voor het heerlijke eten.
Door: Hans Vogler - 24 januari 17:29
Jeetje wat ziet dat er goed uit!! Bestellen!!!
Door: Dave Poiesz - 26 januari 15:28
Hans en Nelly, weten jullie nog een lekker recept dat we kunnen bestellen? De toeristische Indonesische menukaart ken ik inmiddels wel (nasi, bami, gado gado, sate, longtong, soto ayam en bakso). Als jullie koken, zie ik allerlei verschillende gerechten op tafel staan. Hoe heet dat?
Door: Renie - 1 februari 10:58
Wat we thuis maken zijn vaak onze eigen versies van de gerechten die onze moeders klaarmaakten.
Babi ketjap en foe yong hai(misschien alleen te koop in Chinese winkeltjes), frekedels (platte koeken van gehakt en aardappels, frekedel pan (allebei misschien wel Hollandse uitvindingen), katjang idjosoep, sajur lodeh, sajur asam, visgerechten zoals besengèh (vis = ikan, zijn wel vaak heel heet), gerechten waar tautjo in zit (hoe je het precies spelt weet ik niet en het heeft beslist geen kindvriendelijke smaak), sambal gorengs (dat kan van alles zijn: telor, tahu, tempeh, boontjes, petehbonen, dendeng (in een kruidenmix gemarineerde en in de zon gedroogd vlees). Ik herinner me dat ik Michel altijd een plezier deed met een zak rempèjèh. Misschien is het in Indonesië wel hetzelfde als in alle andere toeristische landen en moet je voor het echte authentieke eten naar plekken waar alleen Indonesiërs komen. Guy Oei zegt dat er in Den Haag maar één restaurant is waar hij lekker kan eten en dat zit dan ook vol met Chinezen.
Een heel lekker toetje is tapeh (word je dronken van).
Door: Nelly Vogler - 3 februari 16:09