Bekijk de hele reis

Java - Cipiring, 18 januari

Nostalgie. Dit is de suikerfabriek waar mijn vader heeft gewoond totdat hij naar Nederland kwam. Ik was hier in 1995 al eens geweest, en vond het leuk om er nu met Renie en de kinderen nog een keer heen te gaan. De fabriek is ongeveer 35 km ten westen van Semarang in het dorpje Tjepiring (tegenwoordig: Cipiring)

Alle gebouwen stonden er nog zoals in 1950. Het huis waarin mijn vader gewoond heeft was in 1995 nog steeds een woonhuis, maar is inmiddels omgebouwd tot kleine dokterspost met apotheek.

We zijn uitgebreid rondgeleid door de fabriek en de omliggende terreinen door een medewerker die zelf uit Nederland kwam. Hij ontvangt jaarlijks een paar Nederlanders op zoek naar hun roots en historie.toegevoegd door Michel
1 reactie

In maart 2005 is een KRO aflevering van "Memories" - opgenomen in Tjepiring - uitgezonden. Daan Rietberg een vriendje van mij, dat ik na mijn vertrek naar Nederland uit het oog ben verloren, heeft in de jaren 50 een zeer ongelukkig verlopen verliefdheid meegemaakt. (Een voorwaarde om in Memories te kunnen optreden.) Zijn toenmalige grote liefde had hem voor zijn beste vriend ingeruild en was spoedig daarna met haar ouders naar Nederland vertrokken. Daan is naar Australiƫ gegaan. Anita Witzier heeft beiden na vijftig jaar weer bij elkaar gebracht. De ontmoeting vond plaats in de tuin van het grote huis van de administrateur.

Door: Hans Vogler - 4 februari 16:12Er kunnen geen nieuwe reacties meer geplaatst worden.